Türk Hamamı, temizlik ve suya odaklanmış buharlı ambiyansı, temizliği ve suyun kullanımı ile Roma, Fin hamamları, buhar banyosu, sauna gibi alternatiflerinden daha önde olmayı başarmış, günümüze kadar en iyi özellikleri ile taşınmıştır. Batı Avrupa’da, Victoria’n dönemde, temizlenme ve rahatlama metodu olarak popüler olmuş, Sauna kültürünü, antik Yunan ve Roma uygulamalarının birleştirilmesi olarak yorumlanmış, Türk kültürünün ezgisini her dönemde yansıtması ile yüzyıllardır uygulanan metotların korunmasını sağlamıştır.

 

 

Türk Hamamı geleneksel olarak dinlenme odasında başlar, sıcak hava banyo yapan kişinin terlemesi saplanır. Banyo yapanlar, soğuk duş aldıktan sonra daha da sıcak bir bölüme geçerek tellak ve natır tarafından yıkanır ve masaj yapılır.

 

Temizlik bittikten sonra hamama gelenler serinleme bölümlerinde oturur ve bir süre rahatlarlar. Burası aynı zamanda serinlemeye yardımcı olacak gazoz, ayran, soda gibi içeceklerin sipariş edilebildiği, bir Türk kahvesi ile güne hazırlandığı yerler olarak da kullanılır.

Hamam, temizlenmek ve doğal yollardan cilt ve vücut bakımı yapmak için ideal yerler olduğu gibi, rahatlamak, dinlenmek, eğlenmek, biraz sohbet ve de daha çok bedensel ve ruhsal arınma için son derece keyifli geleneksel yerlerimizdendir.

 

Hamamın hem cildimize, hem sağlığımıza faydalarını sıralayacak olursak; Stresi hafifletir, zihnimizi dinlendirir, gevşetir, Kas ağrılarını, gerginliklerini giderir ve eklemleri açar, lenf sistemi temizliğini artırır, kan dolaşımını, kalp atışını ve metabolizma hızını arttırır, sinüs tıkanıklıklarını azaltır ölü hücreleri ciltten uzaklaştırarak cildi temizler, alttan taze deri çıkmasını ve cildin genç ve taze kalmasını sağlar, Buhar banyoları bedeni yağ-depo toksinlerden arındırmak için çok etkilidir.