Anadolu’nun şifalı suları ile birleşen Türk hamamı ritüeli hem konforlu hem de sağlıklı bir mola vermenizi sağlıyor. Hem zihnen hem de bedenen rahatlama yaşamanız için özel olarak tasarlanan hamam konsepti ile yüzyıllardır pek çok milletin tercih ettiği, asla eskimeyen bir ritüelle kendinizi yenileyebilirsiniz. Türk – İslam kültürünün odağında gelişen hamam kültürünün en güzel örneklerinden birisine şahit olmanızı sağlayan Ali Paşa Hamamı hizmetleri ile geleneksel ve faydası tartışılmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

Misafirlerinin konforunu ve isteklerini ön planda tutmaya özen gösteren çalışanlarından mimarisine kadar sahip olduğu her unsurda müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Özenle tasarlanmış alanları ile her müşterinin kendini rahat ve iyi hissetmesini sağlayan hamamın sunmuş olduğu kaliteli hizmetler de hamam deneyiminin üst noktaya ulaşmasını sağlıyor.

 

Kadınlar hamamı ve erkekler hamamı için özel olarak ayrılmış hamam alanları ile herkesin rahatça hamam kullanmasına olanak sunan Ali Paşa Hamamı aileler için hizmet veren özel odaları ve hamam ile birlikte sunduğu hizmetleri ile ayrıcalıklı bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Hamam ritüeli Türk – İslam kültürünün vazgeçilmez olan ritüellerinden birisi olmanın yanı sıra dünyanın da ilgisini çekiyor. Ali Paşa Hamamı ile bu deneyimi en geleneksel haliyle yaşamanızı sağlıyor.

 

Türk hamamlarının geleneksel yapısı incelendiği zaman hamamların üç bölmeli olduğu rahatlıkla görülür. İlk bölüm insanların hamama giriş yapmak için hazırlandığı yer olarak da tanımlanabilir. İç mekânda geniş bir avlusu olan bu alanda soyunma yerleri bulunur. Soyunma alanları kişilerin hamama girmeden önce hazırlanması ve hamam sonrasında dinlenmesi için yapılmıştır.

Anadolu yakasında hamam denildiğine ilk akla gelen Ali Paşa Hamamdır. Dinlenme alanları birlikte son derece hijyenik olan soyunma odaları da müşterilerin konforlu bir şekilde zaman geçirmesi için özel olarak hazırlanmıştır. Geleneksel Türk hamamında yıkanma yerleri olarak adlandırılan ve çeşitli sıcaklıklarda olan alanlar vardır. Soğuk bir alanda geçildikten sonra girilen hamam bölümünde genel ve özel yıkanma alanları mevcuttur.

 

Genel yıkanma alanlarında kurna adı verilen mermerler vardır. Her kurna bir ya da iki kişinin yıkanması için uygundur. Bir adet sıcak su bir adet soğuk su musluğu bulunan kurna yanında sabun, kese ya da hamam tası gibi eşyaları koymak için özel alanlar bulunur. Geleneksel hamamlarda kapalı yıkanma alanlarına halvet adı verilir. Bu alanlar kişilerin tek başlarına ya da kendi aile ya da arkadaş grupları ile kullanabilecekleri alanlardır. Ali Paşa Hamamı konsepti erkeklerin ve kadınların ayrı ayrı kullanabileceği alanların yanı sıra ailelerin ve grupların kullanabileceği özel hamam odaları ile bu hizmeti kusursuz bir şekilde sağlamaktadır.